urednistvo@preteklih24.si

Minuli vikend Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana prejel 382 klicev

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 382 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 112 dogodkov, s področja javnega reda in miru 132 dogodkov in s področja prometne varnosti 132 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 1 drzno tatvino, 10 tatvin, 7 vlomov in 6 poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 24 prometnih nesreč, v kateri je nastala materialna škoda in 4 nesreče, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 osebnih vozil. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 48 krat na javnem kraju in 24 krat v zasebnem prostoru.


Vlom v klet

V petek, okrog 11.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v klet na območju Viča, od koder je neznani storilec odtujil moško kolo znamke Trek, model 1200 SL, črno sive barve, električno orodje in oblačila. Lastnika je oškodoval za nekaj več kot 1000 evrov.

Rop

V soboto, okrog 18. ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu na območju Viča, kjer je neznani moški, od prodajalke na stojnici z jagodami, zahteval denar, svoje zahteve pa je podkrepil z nožem. Prodajalka mu je izročila denarnico z denarjem, neznani moški pa je zbežal s kraja. Prodajalka v dogodku ni bila poškodovana. Policisti nadaljujejo z delom.
Opis storilca: visok približno 180 cm, star okoli 30 let, suhe postave, kratkih temnih las, oblikovanih v irokezo, begins hlače, rjavo-rumene barve, siv pulover, obut v črne športne copate.

Delovna nesreča

V soboto, nekaj pred 18. uro je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči pri delu v okolici Zagorja ob Savi. Ugotovljeno je bilo, da je 67-letni občan opravljal krovska dela na svojem seniku. Pri sestopu iz senika pa je padel v globino, kjer je zaradi poškodb na kraju umrl. Za pokojnega je bila odrejena obdukcija. V dogodku po sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda niso bili ugotovljeni znaki kaznivega dejanja. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Drzna tatvina

Včeraj, nekaj po 4. uri smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Lukovica (smer Celje). Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški potrkal na okno osebnega vozila VW Passsat, v katerem je počival oškodovanec (drž. Španije) in ga opozoril, da ima poškodovano pnevmatiko. Medtem ko je oškodovanec izstopil iz vozila, je drugi neznanec izkoristil njegovo nepozornost in mu iz notranjost odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Oškodovala sta ga za približno 300 evrov.

Vinjen voznik

Cerkniški policisti so na območju Cerknice v nedeljo okrog 2.30 ure zaustavili 19-letnega voznika osebnega vozila Peugeot, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,67 mg/l). Policisti so vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog.

Vlom v gospodarski objekt

V nedeljo, okrog 18.40 ure smo bili obveščeni o vlomu v gospodarski objekt v naselju Krašnja, od koder je neznani storilec odtujil motorno žago in pnevmatsko kladivo za zabijanje žebljev. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 1000 evrov.

Pridržanje, vinjen voznik

Ljubljanski policisti so v nedeljo, v večernem času, v naselju Moste pri Komendi, pri kontroli prometa zaustavili 59-letnega voznika (drž. BiH) osebnega vozila R Clio, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Kršitelju je bila odvzeta prostost in bo tekom današnjega dneva priveden k sodniku za prekrške.