urednistvo@preteklih24.si

V stanovanjsko hišo vlomil čez pritlično okno

Včeraj, nekaj po 18. uri je bila PU Ljubljana obveščena o  vlomu v stanovanjsko hišo na Igu, kamor je neznani storilec vlomil skozi pritlično okno, iz notranjosti pa odtujil nakit in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Včeraj, okrog 15.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o  vlomu v klet na Topniški ulici v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec od 30.4.2017 na vzvod vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Dovn Hill, Fox DHX5, neznanih št. Okvirja v vrednosti 2000 evrov.

Včeraj, nekaj pred 10. uro, je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v naselju Pudob, v kateri je bila poškodovana kolesarka. V nesreči sta bila udeležena 48-letni voznik službenega vozila znamke Renault Kangoo in 68-letna kolesarka. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik zapeljal vzvratno po dovozni cesti na regionalno cesto Pudob – Babno polje, pri tem pa trčil v kolesarko, ki je pravilno pripeljala mimo po regionalni cesti.

Kolesarka v je v trčenju padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Statistika:

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 75 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 51 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 7 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 10 prometnih nesreč, v kateri je nastala materialna škoda, 3 nesreče, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 1 nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 1 osebno vozilo in 2 mopeda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 2 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.