urednistvo@preteklih24.si

To so rezultati poostrenega nadzora v Postojni

Policisti policijske postaje Postojna so v času od 17. do 30. 4. 2017 izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev prekoračitev omejitev hitrosti. Nadzor so policisti opravljali predvsem na lokacijah, kjer je prihajalo do prometnih nesreč zaradi neupoštevanja omejitev hitrosti.


V času poostrenega nadzora so v naseljih na območju občine Postojna in Pivka zaznali 23 tovrstnih kršitev, zaradi katerih so voznikom izdali plačilne naloge. Trije vozniki so vozili osebne avtomobile, ki niso bili registrirani, štirje pa pri vožnji niso uporabljali varnostnega pasu. Ena voznica je policistu izročila originalno vozniško dovoljenje, čeprav ji je bil izdan dvojnik. Vozniško dovoljenje ji je bilo zaseženo in poslano na pristojno UE.

Zoper štiri voznike so podali obdolžilni predlog in sicer:

– 54 letni voznik iz okolice Postojneje vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo.
– 31 letni voznik je prehiteval preko polne črte, zaradi česar so ga policisti ustavili. Ugotovljeno je bilo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, odklonil je preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled, da bi preverili ali je vozilo vozil pod vplivom nedovoljenih drog. Osebni avtomobil mu je bil zasežen.
– 27 letni voznik je voznil neregistriran osebni avtomobil. Policist mu je odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, hitri test za ugotavljanje vpliva nedovoljenih drogi pa je bil pozitiven.
– 56 letni voznik osebnega avtomobila je v krožišču izsilil prednost policijski patrulji, ki ga je nato ustavila. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka). Vozniku sta policista prepovedala nadaljnjo vožnjo in mu odvzela vozniško dovoljenje.