urednistvo@preteklih24.si

Na Obrežju zasegli cigarete in prepovedane snovi v športu

Ob izvajanju finančnega nadzora na avtocesti A2 so uslužbenci mobilnih oddelkov Finančne uprave RS zasegli 21.340 cigaret in 1.660 kosov prepovedanih snovi v športu.

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Novo mesto so pri opravljanju finančnega nadzora na avtocesti AC A2 v kraju Obrežje ustavili osebno vozilo švicarskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Bolgarije. Pri pregledu vozila, pri katerem je sodeloval tudi vodnik službenega psa za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov, so v prostoru okoli rezervne pnevmatike, pod zadnjimi sedeži, levem in desnem blatniku, pod prednjimi brisalci ter v notranjosti rezervne pnevmatike našli skupno  21.340 skritih cigaret. Cigarete so zasegli, zoper voznika pa so uvedli postopek o prekršku.

Istega dne so uslužbenci mobilnega oddelka ustavili še kombinirano vozilo švicarske registracije, ki ga je vozil državljan Republike Srbije. Pri pregledu vozila in prtljage so v osebni prtljagi potnika našli 81 škatlic oziroma 1.660 kosov različnih tablet oziroma ampul prepovedanih snovi v športu. Blago in potnika so zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu po 1. odstavku 186. člena KZ predali v nadaljnji postopek Policiji.

FOTO: Furs