urednistvo@preteklih24.si

Na Goriškem zagorelo tuje osebno vozilo

Včeraj, 3. maja 2017 ob 22.17 uri, je bila Policija obveščena o požaru osebnega avtomobila na parkirišču v Novi Gorici (Vojkova cesta). Po sedanjih ugotovitvah je v požaru pogorela sprednja desna stran (v predelu motorja) osebnega avtomobila (znamke Audi), avstrijskih registrskih številk.


Kasneje so požar pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica, vzrok požara še ni bil ugotovljen. Glede obravnavanega primera je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine v zvezi s požarom vozila policija še preiskuje.

Prometna nesreča v Šempetru pri Gorici zaradi nepravilne vzvratne vožnje voznika tovornega vozila

Danes, 4. maja 2017 ob 9.47 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju Šempetra pri Gorici (Ulica v mlinu). Policisti so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilne vzvratne vožnje 44–letnega voznika tovornega avtomobila, ki je z zadnjim delom tovornega avtomobila zadel v bočni del osebnega avtomobila, s katerim se je po omenjeni ulici pripeljal 83–letni voznik. Policisti PP Nova Gorica so 44-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog. Prav tako so policisti v nadaljnjem postopku še ugotovili, da drugi udeleženec prometne nesreče (starejši voznik osebnega avtomobila) nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu v skladu s prometno zakonodajo osebno vozilo zasegli. Zoper slednjega bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Vipavi vlomili v gostinski lokal

Danes, 4. maja 2017 dopoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu tekom noči v enega od gostinskih lokalov na območju Vipave. Po prvih podatkih nepridiprav iz notranjosti objekta ni ničesar odtujil. Policisti PP Ajdovščina primer še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru blizu Nove Gorice

Včeraj, 3. maja 2017 v večernih urah, so policisti na območju Solkana obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih. Policisti PP Nova Gorica so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev določil 6. člena navedenega zakona).

Poškodovanje parkiranega osebnega vozila

Danes, 4. maja 2017 v dopoldanskih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je neznani voznik na parkirnem prostoru v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade) poškodoval drugo osebno vozilo (znamke VW Passat). Novogoriški policisti so obravnavani primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.