urednistvo@preteklih24.si

Med 17. in 30. aprilom mariborski policisti zabeležili 688 prekoračitev hitrosti

Tudi na območju Policijske uprave Maribor so med 17. in 30. aprilom izvajali poostrene aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu, v sklopu katerih je na območju celotne države potekala evropsko usklajena akcija Speed.

Med izvajanjem poostrenih aktivnosti so zabeležili 688 prekoračitev hitrosti, od tega največ (633) na cestah v naseljih, kjer je problematika hitrosti največja. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 671 kršiteljem izrečena globa, 14 jih je bilo opozorjenih, zoper 3 kršitelje pa je bil zaradi višjih prekoračitev hitrosti podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Neprilagojena hitrost oz. s hitrostjo povezani vzroki so tudi na cestah na območju PU Maribor med glavnimi dejavniki prometnih nesreč. Kot pomemben dejavnik prometnih nesreč pa še vedno izstopa vožnja pod vplivom alkohola. Udeležence cestnega prometa zato policija poziva, da spoštujejo cestno-prometne predpise!

Požar stanovanjske hiše v okolici Maribora

Včeraj smo vas obvestili o požaru stanovanjske hiše v okolici Maribora in najdenem mrtvem moškem. Po opravljenem ogledu in prvih zbranih obvestilih ter dokazih vas seznanjamo, da niso podani znaki, da bi bila podana odgovornost ali krivda druge osebe.

Preiskava še ni zaključena, prav tako pa bodo izvedena še druga policijska opravila, na osnovi katerih bo mogoče dokončno ovreči, oz. potrditi tujo odgovornost ali krivdo. Več informacij bo znanih v prihodnjih dneh.