urednistvo@preteklih24.si

Kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja

Novomeški kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku na Specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 35-letno osumljenko in 40-letnega osumljenca zaradi kaznivega dejanja Poneverbe in neupravičene uporaba tujega premoženja po členu 209. KZ-1.


V predkazenskem postopku so ugotovili, da sta si osumljenec in osumljenka z območja Policijske uprave Novo mesto kot odgovorni osebi gospodarske družbe protipravno prilastila denarna sredstva, ki so jima bila zaupana pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Med leti 2008 in 2010 sta si za različne namene večkrat izplačala denarna sredstva iz tekočega računa družbe v višini preko 1,8 milijona evrov. Sredstva sta porabila za lastne namene in jih nista vrnila, denar pa tako ni bil porabljen za poslovanje družbe. Ta je zato zašla v likvidnostne težave, bila je tudi izbrisana, upniki pa so ostali neplačani.

Vlom

V Kanižarici so med 26. 4. in 3. 5. neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujili okoli 540 kilogramov bakrene žice. Podjetje je oškodovano za okoli 1900 evrov.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti Policijske postaje Brežice so v jutranjih urah pri naselju Ribnica izsledili in prijeli 24-letnega in 31-letnega državljana Albanije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo pri Slovenski vasi. Po zaključenem postopku so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Požar

Okoli 22. ure so črnomaljski policisti prejeli obvestilo o požaru lesenega objekta v kraju Rodine. Po prvih ugotovitvah je zgorel pomožen objekt, v katerem je oškodovanec hranil vrtno orodje. Škode je za okoli 5000 evrov, vzrok za nastanek požara pa policisti še preiskujejo.