urednistvo@preteklih24.si

Zastrupil se je s hlapi

Blejski policisti so v ponedeljek popoldan obravnavali prijavo o zastrupitvi moškega z bencinskimi hlapi v zasebnem prostoru. Do zastrupitve je prišlo med servisiranjem kosilnic v domači delavnici.

Prostor objekta je bil zaprt, domnevno zaradi povzročanja hrupa, kar je v nezračenem prostoru povzročilo kopičenje hlapov in zaradi vdihavanja zastrupitev. Moškega so negibnega našli domači, prostor so takoj prezračili in poklicali reševalce, ki so ga odpeljali v jeseniško bolnišnico.


V dveh nesrečah telesne poškodbe

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ena se je zgodila opoldan v Prašah pri Mavčičah, druga pozno zvečer pa v Britofu. V Prašah je voznik neregistriranega mopeda brez veljavnega vozniškega dovoljenja odvzel prednost voznici osebnega avtomobila, v Britofu pa sta na križišču zaradi prekratke varnostne razdalje trčila dva voznika osebnih avtomobilov. V obeh nesrečah je šlo za lažje poškodbe udeležencev.

Zapeljal vzvratno po priključku avtoceste. Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je po priključku avtoceste na Hrušici zapeljal vzvratno nazaj proti avtocesti. Nevarno dejanje voznika so ugotovili policisti Letalske policijske enote iz helikopterja. Za prekršek je predpisana globa 300 evrov.

Drzno do denarja

Storilec je včeraj dopoldan okoli 11. ure v živilski trgovini na Likozarjevi ulici v Kranju med plačevanjem blaga iz blagajne prodajalki odtujil gotovino in po dejanju pobegnil.