urednistvo@preteklih24.si

Sum kaznivega dejanja požiga

Včeraj, nekaj po 5. uri je bila PU Ljubljana obveščena o požaru objekta v naselju Zagrič. Intervenirali so gasilci, ki so požar pogasili, vendar kljub njihovemu interveniranju je objekt pogorel v celoti, nastalo pa za več deset tisoč evrov materialne škode.


Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja požara, je znano, da je zagorelo v predelu strehe objekta, sam vzrok požara pa še ni znan. Policisti v zvezi tega nadaljujejo s preiskavo, predvsem v smislu suma storitve kaznivega dejanja požiga.

Vlom v stanovanje

Včeraj, okrog 15.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanje na območju Most. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 28. 4. na vzvod vlomil skozi balkonska vratapritličnega stanovanja, pregledal notranjost in odtujil denar. Lastnika je oškodoval za približno 2500 evrov.

Vlom v vrtno lopo

Včeraj, okrog 19.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v vrtno lopo stanovanjske hiše na območju Bežigrada, od koder je neznani storilec v času od 28.4.  odtujil 4 kolesa in motorno žago. Lastnika je oškodoval za približno 2000 evrov.

Statistika

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 120 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 59 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 9 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 4 prometne nesreče, v kateri je nastala materialna škoda in 2 nesreči, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 osebnih vozil. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.