urednistvo@preteklih24.si

Poškodovana motorist in motoristka

Včeraj, 2. maja 2017 ob 15.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti med naseljem Razdrto in Podnanosom (Občina Vipava) in v kateri se je poškodoval voznik motornega kolesa. V nedeljo, 30. aprila 2017 ob 18.06 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Idrijo in Godovičem in v kateri je bila voznica motornega kolesa.


Včeraj, 2. maja 2017 ob 15.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti med naseljem Razdrto in Podnanosom (Občina Vipava) in v kateri se je poškodoval voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 42–letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Razdrtega proti Podnanosu in med vožnjo na ravnem delu ceste zapeljal preveč desno in z nogo podrsal po zidu; motorist je peljal naprej še približno 500 metrov in se ustavil na izogibališču. Kasneje so poškodovanemu motoristu na kraju pomoč nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina in gasilci GRC Ajdovščina, nato pa so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V nedeljo, 30. aprila 2017 ob 18.06 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Idrijo in Godovičem in v kateri je bila voznica motornega kolesa. Policisti so na kraju prometne nesreče med drugim ugotovili, da je 41–letna motoristka, državljanka Madžarske, vozila iz smeri Idrije proti Godoviču. Ko je madžarska voznica motornega kolesa (znamke Yamaha) med vožnjo pripeljala v levi oster ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zadela v betonsko ograjo. Motoristka je posledično padla preko omenjene ograje približno tri metre v globino struge reke Zala, kjer je poškodovana obstala na vejah. V prometni nesreči je tuja državljanka utrpela telesne poškodbe (sum zloma golenice). Kasneje so jo na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija, ki so poškodovanko prepeljali do helikopterskega pristajališča v Idriji, tam pa jo je prevzela ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci PGD Idrija.

V prometni nesreči v Solkanu udeležena dva avtomobila

Danes, 3. maja 2017 ob 7.45 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju Solkana (na solkanski obvoznici na križišču za Lokve) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedanjih ugotovitvah je 54–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri naselja Kromberk in zavijal levo v Solkan in pri tem odvzel prednost osebnemu vozilu, s katerim se je iz smeri naselja Deskle pripeljala 46-letna voznica. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Nova Gorica so 54-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Vlomili v lokal na Goriškem

Danes, 3. maja 2017 zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu skozi vhodna vrata v gostinski lokal v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Neznani storilec je preiskal notranje prostore in nato zapustil objekt neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Šempetru pri Gorici poškodovali tovorno vozilo

Danes, 3. maja 2017 zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje tovornega vozila, ki je bilo zadnje dni parkirano na območju Šempetra pri Gorici (industrijska cona). Neznanec je prerezal dovodno cev in odvzel črpalko in senzor pri rezervoarju omenjenega vozila in s tem povzročil materialno škodo eni od gospodarskih družb na Tolminskem. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo glede na vsa ugotovljena dejstva v preiskavi podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

V ponedeljek, 1. maja 2017, so policisti na območju Nove Gorice imeli v postopku 34–letnega moškega in mu pri tem zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Iz prometa izločili dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola na Ajdovskem …

Danes, 3. maja 2017 v nočnem času, so policisti na območju naselja Žapuže (Občina Ajdovščina) ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji imel v organizmu 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedenega zakona) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja prometne zakonodaje bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

… in na Goriškem

Prav tako so policisti v nedeljo, 30. aprila 2017 pozno zvečer, v Solkanu imeli v postopku 52–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi slednjemu je rezultat odrejenega preizkusa pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0.74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.