urednistvo@preteklih24.si

Vozil brez vozniškega dovoljenja in vinjen. Sledil zaseg vozila

Med kontrolo prometa na Bizeljskem so policisti Postaje prometne policije Novo mesto 26. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 56-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,50 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Brežiški policisti so v noči na 27. 4. v kraju Župelevec ustavili voznico kombiniranega vozila. Med postopkom so ugotovili, da 24-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Poškodovanje tuje stvari

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je v noči na 27. 4. nekdo na terasi gostinskega lokala poškodoval stole in mize. Povzročil je za okoli 500 evrov škode.

Vlom

V okolici Šmarjeških Toplic je med 25. 4. in 27. 4. neznanec vlomil v zidanico in odtujil suhomesnate izdelke in več posod z vinom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1500 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 97 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 392 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreč pri delu in sprožitve signalno varnostne naprave.