urednistvo@preteklih24.si

Tatvina denarja v trgovini v Domžalah

26. 4. 2017 okrog 11.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja v trgovini v Domžalah, ki sta jo izvršila dva neznana moška en dan prej v popoldanskem času. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta neznana storilca vstopil v trgovino, eden od njiju je prodajalko zamotil s pogovorom o nakupu čevljev, drugi pa je izkoristil njeno nepozornost in iz blagajne odtujil denar.

Opis storilcev: 1 – mlajši moški, star okoli 25 let, visok 170 do 180 cm, oblečen v črno jakno s kapuco, črne hlače, obut v športne copate z belim podplatom, vidno je imel tetovažo na levi strani vratu; 2 – starejši moški, star okoli 40 let, visok okoli 180 cm, oblečen v svetle kavbojke, daljšo črno jakno, na glavi je imel kapo s senčnikom, obut v rjave čevlje.


Vlom v poslovni prostor

26. 4. 2017 okrog 8.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v poslovni prosto podjetja na območju Viča. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči pristopil do dvokrilnih vrat in preščipnil ključavnico obešanko, nato pa vzvod vlomil skozi pritlično okno pisarne in iz notranjosti odtujil manjši sef z gotovino. Z dejanjem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode.

Rop trafike

26. 4. 2016 okrog 16.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu trafike v Šiški. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je v prostore vstopil neznani moški, ki je od prodajalke zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z grožnjo po uporabi orožja, ki gaje imel pri sebi. Prodajalka je odprla blagajno, storilec pa je sam pobral denar in stekel iz trafike. Odtujil je nekaj sto evrov, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Opis: star okoli 25 let, visok okoli 185 cm, oblečen v jakno, črne barve in kavbojke, modre barve, na glavi je imel kapo ali kapuco, in nosil je sončna očala.

Vinjen voznik

Policisti so pri kontroli prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo med postopkom ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo in pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola, zaradi vožnje neregistriranega vozila, pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Požar vozila

Danes okrog 3.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da je zagorelo osebno vozilo na Ulici Iga Grudna v Ljubljani. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zavarovali kraj. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja je znano, da je zagorelo parkirano vozilo znamke BMW, zaradi požara pa sta delno poškodovani še dve vozili (Opel Vivaro in Mazda), ki sta bili parkirani ob gorečem vozilu. Ta trenutek ni mogoče potrditi eksplozije na vozilu, niti ali je požar posledica kaznivega dejanja ali ne, saj bo ogled samega vozila potekal kasneje, ko bodo vzpostavljeni pogoji za to (vozilo je bilo izpostavljeno vremenskim razmeram). V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v zvezi suma storitve kaznivega dejanja.

Požar restavracije

Danes okrog 3.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru na Vodnikovi ulici v Ljubljani, kjer je zagorelo ostrešje restavracije, v dogodku pa naj ne bi bila poškodovana nobena oseba. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so pogasili požar, policisti pa so zavarovali kraj, do prihoda kriminalistov, ki so pričeli z ogledom.