urednistvo@preteklih24.si

Ribič z okvarjenim čolnom ostal na morju, rešila ga je policijska patrulja

Pozno popoldan je patrulja Postaje pomorske policije s patruljnim čolnom P-08 dobila klic občana, da naj bi 2 Nm izven Rta Strunjan ostal na morju v okvari s svojim čolnom ribič iz Strunjana. Policisti so ribiča našli, pri tem pa ugotovili, da je odplul na morje s svojim manj kot štiri metre dolgim čolnom z izvenkrmnim motorjem, kljub zelo slabim vremenskim pogojem z močnim vetrom in valovi. Patrulja je ribiča in njegov čoln varno odvlekla do priveza v Strunjanu.


V Kopru je nekdo od 23. 4. 2017 do 26. 4. 2017 prerezal gumenjak in s tem povzročil lastniku večjo škodo.

Dopoldan so koprski policisti zasegli osebni avto 58-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V eno od koprskih prodajaln sta dopoldan prišla dva moška. Eden je zamotil prodajalko, drugi pa je medtem iz blagajne ukradel približno 100 evrov. Podobno se je zgodilo v eni od izolskih prodajaln, kjer je moški prodajalki ukradel 300 evrov, ter v Luciji, kjer je moški odnesel 90 evrov. Policisti intenzivno zbirajo informacije, da bi izsledili storilca.

V Kopru na Markovcu je nekdo iz garaže ukradel osebni avto znamke Renault, tip Clio, reg. številk KP UJ-205, vreden 8000 evrov.

Ob 20.25 smo bili obveščeni, da je na vlaku od Kopra proti Ljubljani potnik, ki ogroža ostale potnike. V Postojni so policisti identificirali 50-letnega Pirančana. Zaradi kršite javnega reda in miru so mu napisali plačilni nalog. Na vlaku se je nedostojno vedel do potnikov, med postopkom s policisti pa je kazal znake zmedenosti. Zdravnik mu je odredil hospitalizacijo.

Četrtek

Ob 13.27 je na cesti od Lazareta proti Ankranu padel kolesar, 46-letni državljan Romunije, ki stanuje začasno v Ankaranu. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v SBI na pregled. Opravljen alkotest mu je pokazal rezultat 1.44 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.