urednistvo@preteklih24.si

Na območju novogoriške policijske uprave obravnavali tri prometne nesreče

Včeraj, 27. aprila 2017 nekaj po 2. uri v nočnem času, so policiste obvestili o prometni nesreči na relaciji Cerkno – Novaki in v kateri je bil mlajši voznik telesno poškodovan. Idrijski policisti so na kraju ugotovili, da je bil v prometni sam udeležen 19–letni voznik osebnega avtomobila z Gorenjske.

Slednji je okoli 1.35 ure vozil z osebnim avtomobilom po turistični cesti iz smeri naselja Cerkno proti Novakom. Ko je pripeljal (po rahlem klancu navzgor) v dolg levi nepregledni ovinek, je pri izpeljavi ovinka zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Posledično je z vozilom bočno zapeljal izven vozišča na travnato bankino in po približno petnajstih metrih zapeljal na varnostno ograjo na desni strani ceste. Osebno vozilo je nato dvignilo v zrak in pri tem trčilo v drevo ter po 21 metrih od odbojne ograje na strehi obstalo v potoku Cerknica. V prometni nesreči je bil mlajši voznik lažje telesno poškodovan in so ga po nudeni zdravniški pomoči na kraju reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.


V prometni nesreči v Novi Gorici peška lažje telesno poškodovana

V sredo, 26. aprila 2017 ob 19.22 uri, je bila policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici (Erjavčeva ulica). Ugotovljeno je bilo, da je 61–letna peška prečkala prehod za pešce (proti Ulici Marija Kogoja). Ko je navedena oseba stopila na prehod za pešce, je iz smeri središča Nove Gorice pripeljal 39–letni voznik osebnega avtomobila, ki pa se zaradi neprilagojene hitrosti pred omenjenim prehodom za pešce ni mogel zaustaviti in je z vozilom zapeljal v levo. Kljub temu je 39-letni voznik z vozilom oplazil peško (oz. jo zadel v nogo), pri umikanju v levo pa je trčil tudi v drugo osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 46–letni voznik, državljan Italije. V prometni nesreči je bila peška lažje telesno poškodovana in je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so 39-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 41. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči s pobegom v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili

V sredo, 26. aprila 2017 nekaj pred 17. uro, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je na parkirišču (pri večjem trgovskem centru) voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo in se nato s kraja oz. parkirišča odpeljal naprej ne da bi drugemu oškodovancu nudil ustrezne podatke. Policisti so kasneje 76–letnega povzročitelja prometne nesreče izsledili in mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na Idrijskem iz bencinskega servisa kradli cigarete

Včeraj, 27. aprila 2017 ob 7.30 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v prostore bencinskega servisa v Idriji. Po prvih podatkih je neznani storilec tekom noči vlomil in nato iz skladišča omenjenega objekta odtujil večjo količino cigaret. Višina premoženjske škode, ki jo je nepridiprav povzročil gospodarski družbi, se še ocenjuje in bo znana naknadno (po opravljeni inventuri). Policija je v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Idrijski policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo Državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Tatvina goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi

V sredo, 26. aprila 2017 pozno popoldne, so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik kombija (znamke Opel) tega dne ob 18.32 uri na omenjenem bencinskem servisu v vozilo natočil za 35 evrov goriva, nato pa v prodajalni kupil in plačal določene prodajne izdelke, računa za natočeno gorivo pa ni poravnal. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali ustrezen ukrep.

Neznanec z vozila ukradel preizkusno tablico

V sredo, 26. aprila 2017, je neznani storilec v Novi Gorici na parkirnem prostoru (na Prvomajski ulici) iz osebnega vozila (znamke Lancia) odvzel zadnjo trajno kovinsko preizkusno tablico. Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo (po 204. členu KZ-1.) na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz prometa izločili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola na Idrijskem…

Včeraj, 27. aprila 2017 v nočnem času, so policisti na območju naselja Spodnja Idrija ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0.40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti PP Idrija so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 105. člena navedenega zakona) mu je bil izdan plačilni nalog.

…in na Ajdovskem

Danes, 28. aprila 2017 nekaj pred poldnevom, so policisti v Ajdovščini ustavili 44–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 1.22 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.