urednistvo@preteklih24.si

Zasegli odtujeno vozilo

Radovljiški policisti so včeraj dopoldan obravnavali voznika osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v postopku pa so ugotovili tudi, da je bilo to vozilo odtujeno v začetku tega meseca.


Zato so ga mu zasegli v skladu s predpisi o kazenskem postopku in ga že vrnili lastniku. Voznik je v postopku odklonil tudi strokovni pregled, proti njemu pa se vodita prekrškovni zaradi kršitve prometnih pravil in predkazenski postopek v povezavi z odtujenim vozilom. Avtomobil manjše vrednosti je bil odtujen z avtomobilskimi ključi, ki so bili v vozilu. Bil je parkiran na nezavarovanem parkirišču in odklenjen, kar so vse okoliščine, ki kažejo na zanemarjanje osnovnih samozaščitnih ukrepov. Lastnikom v izogib tatvinam – ne glede na vrednost vozil – policija svetuje, naj vsakič poskrbijo za svojo lastnino in izvedejo vsaj osnovne samozaščitne ukrepe, kot so zaklepanje vrat vozila, zapiranje oken, ustrezno shranjevanje ključev vozila itd.

Včeraj zaprta avtocesta

Voznik tovornega vozila za prevoz hlodovine je včeraj okoli 16.15 zaradi nepravilne vožnje po prometnem pasu avtoceste proti Jesenicam pred priključkom Lesce zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Avtocesta je bila zato zaprta vse do 21. ure, glede na do sedaj zbrane podatke pa ne gre za hujšo nesrečo v smislu telesnih poškodb voznika. O nesreči prometni policisti še vodijo postopek.

Kidričeva cesta, drzna tatvina

Neznani storilec je včeraj okoli 16.10 pred živilsko trgovino na Kidričevi cesti v Kranju starejši oškodovanki iz rok iztrgal nakupovalno vrečko z živili in karticami. V dejanju se ji je peš približal oziroma jo je dohitel s hrbtne strani in ji odtujil predmete, po tatvini pa je pobegnil. Šlo naj bi za mlajšega moškega. V izogib tovrstnim oškodovanjem svetujemo ločevanje denarnic in drugih vrednih predmetov od živil in podobnega, kar se običajno prenaša v vrečkah, košarah in podobnih stvareh za prenašanje ali hranjenje česa.

Statistika minulega dneva

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.