urednistvo@preteklih24.si

Otiški vrh: Štirje moški skočili iz tovornega dela vozila

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da so v Otiškem vrhu, pri carinski kontroli tovornega vozila, štirje moški skočili iz tovornega dela vozila in peš odšli ob nabrežju Meže proti Podklancu.


Policisti so jih kmalu po obvestilu izsledili v Podklancu. Trije, dva mladoletna in eden star 18 let, so bili iz Afganistana, 36-letnik pa iz Šrilanke. Po zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je četverica v tovorni del vozila makedonska voznika najverjetneje vstopila na območju Srbije, ko je voznik počival. Voznik je v Slovenijo pripeljal že v petek in vozilo parkiral v Otiškem vrhu, kjer je stalo do včeraj, ko so ga raztovorili. Vsi štirje tujci so včeraj zaprosili za mednarodno zaščito.

Od včeraj obravnavanega dogajanja dodajamo še podatke o prometni nesreči, v kateri se je včeraj, okoli pol sedmih zjutraj, na Holmecu, huje p oškodovala voznica osebnega vozila. 25-letna voznica je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala s ceste. Vozilo se je prevrnilo. Voznica, ki je bila sama v vozilu, se je v prometni nesreči huje poškodovala.

Danes, okoli treh zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Šempetru v Savinjski dolini. Storilec je ukradel več mobilnih telefonov.