urednistvo@preteklih24.si

Obravnavali enajst kaznivih dejanj

V preteklem dnevu smo policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, enajst kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in poskus samomora.


V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila, v križišču, izsili prednost kolesarki, ki je po trčenju padla in se pri tem hudo telesno poškodovala. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete je bil obravnavan vlom v stanovanjsko hišo v Selu iz katere je neznani storilec odtujil nekaj pijače in starejšo sliko. V Gornji Radgoni je bil obravnavan vlom v gostinski lokal, v Lendavi zloraba uradnega položaja, v Murski Soboti dve poškodovanji tuje stvari in tatvina v eni od trgovin.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Včeraj ob 07.40 smo bili s strani občanov obveščeni, da od državne meje proti notranjosti države hodi več neznanih oseb. Na Gibini in Šafarskem je bilo prijetih devet oseb, državljanov Afganistana in Bangladeša, ki so tega dne v zgodnjih jutranjih urah v naselju Gibina na nedovoljen način prestopili državno mejo. Zoper tujce, ki so bili vsi mladoletni, je bil uveden prekrškovni postopek, zatem pa so bili predani hrvaškim varnostnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Lendava.