urednistvo@preteklih24.si

Mariborski policisti danes poostreno nadzirajo hitrost voznikov

Na območju Policijske uprave Maribor do 30. aprila sodelujejo pri izvajanju poostrenih aktivnosti, s poudarkom na nadzoru hitrosti, ki potekajo na območju celotne Republike Slovenije. V sklopu teh med 17. in 23. 4. 2017, poteka tudi evropsko usklajen nadzor hitrosti SPEED.


Danes, med 7. in 14. uro, na območju celotne Policijske uprave Maribor, izvajajo obsežnejši poostren nadzor, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti po metodologiji »veriga«. Poostren nadzor bo potekal predvsem na cestnih odsekih, na katerih izstopa prometno-varnostna problematika hitrosti.

V zadnjih dveh mesecih so se prometno-varnostne razmere na območju PU Maribor poslabšale – v prometnih nesrečah je namreč umrlo 9 (7) udeležencev. Vse prometne nesreče s smrtnim izidom so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti oz. s hitrostjo povezanih vzrokov (v 4 primerih zaradi neprilagojene hitrosti in v štirih zaradi nepravilne strani/smeri vožnje). Kot pomemben dejavnik prometnih nesreč pa še vedno izstopa vožnja pod vplivom alkohola. Udeležence cestnega prometa zato pozivajo, da spoštujete cestno-prometne predpise!