urednistvo@preteklih24.si

Izola: Voznik osebnega avtomobila zbil voznika skuterja

Včeraj ob 12.57 so izolski policisti bili obveščeni, da je prijavitelja v izolskem krožišču zbil voznik osebnega avtomobila, ki je pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 16-letnik z Lucije vozil skuter po Prešernovi proti Belvederju.


Na krožnem križišču se je vključil v krožni promet, ko je iz smeri San Simona pripeljal v krožišče voznik osebnega avtomboila Audi A4 in s prednjim delom trčil v bok skuterja. Voznik avta je ustavil in izstopil iz vozila ter prigovarjal, naj nje kliče policije, zatem pa odpeljal. 16-letnik se je v trčenju lažje poškodoval (udarnine in odrgnine), odeljali so ga SBI na pregled. Pobeglemu vozniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje in zapustitev poškodovanega na kraju prometne nesreče.

Ukradel dve denarnici

V Kopru je nekdo popoldan v eni od pisarn izkoristil nepazljivost zaposlenih in ukradel dve denarnici z osebnimi dokumenti in nekaj gotovine, in sicer ženski z okolice Kopra in državljanu Italije. Zvečer pa je nekdo v koprskem trgovskem centru ukradel nahrbtnik z denarnico in drugimi predmeti. Lastnica je oškodovana za 200 evrov.

29-letnik vozil neregistrirano vozilo, za tem še žalil

Ob 20.45 sta imela policista na Šmarski cesti v Kopru v postopku 29-letnika z okolice Kopra, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic. V postopku je zaradi izvedenih ukrepov najprej pričel policista žaliti, na kar je svoje dejanje stopnjeval tako, da jima je pričel groziti. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Vozil pod vplivom “ectasyja”

Policisti PP Kozina so v zgodnjih nedeljskih urah na počivališču Ravne na Kozini ustavili voznika osebnega avtomobila, 32-letnega državljana Slovenije, iz Kranja. V postopku je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je sicer pokazal 0,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka, vendar je policist opravil še hitri test za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven na prepovedano drogo “ecstasy”, zato je policist vozniku v nadaljevanju odredil še strokovni pregled, katerega je voznik odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zasegli so mu vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog, sodišče pa mu bo izreklo ustrezen ukrep.