urednistvo@preteklih24.si

72-letna voznica osebnega vozila trčila v pešca

Včeraj, nekaj pred 8. uro je na Verovškovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je pešec utrpel lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 72-letna voznica osebnega vozila VW vozila po Verovškovi ulici in v bližini naslova Verovškova 60/A ni omogočila neoviranega prehoda 24-letnemu pešcu, kij e po trčenju padel po vozišču in se lažje poškodoval. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

Vlom v klet

Včeraj, nekaj po 17. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v klet na Jamovi ulici v Ljubljani. Po od sedaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani storilec vlomil v skupne kletne prostore stanovanjskega bloka, nato pa odstranil ključavnico obešenko na kleti oškodovanca in iz nje odtujil moško treking kolo znamke STEVENS X8 v vrednosti približno 1400 evrov.

Vlom v gostinski lokal

Včeraj, okrog 23.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v gostinski lokal na Tacenski cesti v Ljubljani. Policisti so z zbranimi obvestili in ogledom kraja ugotovili, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata, vstopil v notranjost, kjer je odtujil manjši sef (25×15 cm) z denarjem, ki je bil pritrjen na zid v pisarni. Nastalo je za nekaj več sto evrov materialne škode.

Drzna tatvina

Danes, nekaj pred 5. uro je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini na počivališču Barje (smer NM). Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je do oškodovanca (romunskega državljana), ki je spal v svojem vozilu, pristopil neznani moški, potrkal na vrata, ga prebudil in opozoril na predrto zadnjo pnevmatiko. V času, ko je oškodovanec izstopil do vozila, je drugi neznani moški izkoristil priložnost in iz desnega sedeža odtujil denarnico z vsebino. Oškodovala sta ga za približno 300 evrov.

In preteklih 24 ur?

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 145 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 5, tatvin, 5 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti enkrat posredovali zaradi prijave nasilja v družini. S področja prometne varnostni so obravnavali 6 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 nesreče, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 2 osebni vozili in 3 mopede. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.