urednistvo@preteklih24.si

Napihal in brez vozniškega dovoljenja z motorjem zapeljal s ceste

V nedeljo nekaj pred 18. uro se je v Šmartnem pri Litiji poškodoval motorist. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 25-letni motorist z neregistriranim Gillera Runer vozil iz Šmartnega proti Litiji, kjer je v desnem nepreglednem ovinku domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče, preko pločnika in na travnik, kjer je padel.

Pri vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola, ki je nad zakonsko dovoljeno mejo (1,00 mg/l). Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je utrpel hude telesne poškodbe (zlom gležnja). Prav tako je bilo v postopku obravnave nesreče ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


Vlom v novogradnjo

V petek, okrog 9.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v novogradnjo na območju Viča, od koder je neznani storilec odtujil več gradbenega orodja in vodno črpalko. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Vlom v avto dom, osumljenec prijet

V soboto okrog 4.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v avto dom na počivališču Lom v smeri Kopra. 28-letni osumljenec je vlomil skozi sopotnikova vrata, tako da je poškodoval ključavnico, medtem ko sta oškodovanca (drž. Srbije v tranzitu)spala v bivalnem delu. Iz notranjosti je odtujil torbico z vsebino. Med dejanjem se je oškodovanka prebudila in storilca opazila. Slednji je peš zbežal proti avtocesti. Na podlagi opisa oškodovanke in prijave občana, da bo odstavne pasu avtoceste hodi pešec, so policisti izsledili osumljenca. Po končanem postopku je bil izpuščen, zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Kršitev CPP

V soboto okrog 8.30 ure je občan obvestil na interventno številko 113, da na izvozu Savlje v vozilu spi voznik. Policisti so dejansko na kraju našli voznika, ki spi za volanom, vozilo pa je v teku. Pri vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola (0,64 mg/l). Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Požar v hiši

V soboto okrog 12. ure smo prejeli obvestilo, da je v stanovanjski hiši v Kisovcu zagorelo.

Na kraju so intervenirali gasilci, ki so pogasili požar, in policisti, ki so opravili ogled. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je oškodovanec v kuhinji menjal jeklenko plina. Ko je odprl ventil je pričel uhajati plin, ki se je vnel. Oškodovanec je poskušal pogasiti ogenj sam, vendar mu to ni uspelo in se je požar razširil po stanovanjski hiši. Oškodovanec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Zagorje. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe (vdihavanje dima), v dogodku pa je nastalo za nekaj deset tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi zaradi sumov storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Statistika:

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 484 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 132 dogodkov, s področja javnega reda in miru 161 dogodkov in s področja prometne varnosti 162 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 16 tatvin in 11 vlomov. Trikrat so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, v neme primeru pa so kršitelja pridržali. S področja prometne varnostni so obravnavali 23 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 15 nesreč, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri je udeleženec utrpel hude telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 osebnih vozil in 4 mopede. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 44 krat na javnem kraju, 4 osebe so pridržali, in 20 krat v zasebnem prostoru.