urednistvo@preteklih24.si

Na Debelem rtiču ukradli dve kamp prikolici

Danes dopoldan so policisti bili obveščeni, da je na Debelem rtiču nekdo ukradel dve kamp prikolici, po prvih podatkih vredni 15.000 evrov. Policisti zbirajo informacije.


V Orehku pri Postojni je minulo soboto nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec je v hiši pregledal, premetal in preiskal večino prostorov, ukradel pa je 200 evrov gotovine, bančno kartico in več kosov zlatnine. Lastnik je oškodovan za 1.500 evrov.

Prav tako minulo soboto, ob 14.58 je na cesti od Podgrada proti Ilirski Bistrici v križišču 30-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 38-letnemu državljanu Švice, ki je prav tako vozil osebni avto. V vozilu Švicarja so bili lažje poškodovani trije sopotniki, povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Istega dne ob 15.38 je v krožišču v Bertokih z motorjem padel 50-letni državljan Italije. Pri padcu se je njegova sopotnica huje poškodovala (zlom gležnja).

V Izoli je nekdo vlomil v vozilo, iz katerega je ukradel vrtalni stroj znamke Makita. Škode je za 400 evrov.

Ob 22.51 je v Sežani povzročil prometno nesrečo 23-letni voznik iz okolice Sežane, ki je v križišču z neprednostne ceste zavijal levo in pri tem izsilil prednost 18-letnemu domačinu z osebnim avtom. Ta je pripeljal po prednostni cesti. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,71 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja

Minulo nedeljsko noč je nekdo vlomil v trgovino v Pivki. Ukradli so večjo količino cigaret in krem za obraz ter britvic. Nadaljuje se z zbiranjem infomracij.

V Izoli je minulo nedeljo nekdo vlomil v kombi, iz katerega je ukradel več ročnega orodja in strojev, v skupni vrednosti 5.000 evrov.

V Jelarjih je nekdo od 15.4.2017 do 23.4.2017 ukradel moped znamke Tomos, tip APN6, rdeče barve, reg. št. KPA2-065, vrtno kosilnico in 5 litrske PVC posode z bencinom. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

V enem od koprskih lokalov so danes okoli polnoči imeli težave z gostom, ki se ni želel umiriti niti ni želel plačati računa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil 50-letni Pirančan. Policisti so mu odredili pridržanje, sledi mu plačilni nalog (po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).