urednistvo@preteklih24.si

Cestno prometne razmere na območju Maribora slabše

V zadnjih dveh mesecih so se prometno-varnostne razmere na območju PU Maribor poslabšale –v prometnih nesrečah je namreč umrlo 9 (7) udeležencev.

Vse prometne nesreče s smrtnim izidom so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti oz. s hitrostjo povezanih vzrokov (v 4 primerih zaradi neprilagojene hitrosti in v štirih zaradi nepravilne strani/smeri vožnje). Kot pomemben dejavnik prometnih nesreč pa še vedno izstopa vožnja pod vplivom alkohola. Udeležence cestnega prometa zato pri policiji pozivajo, da spoštujejo cestno-prometne predpise!


Na območju Policijske uprave Maribor do 30. aprila sodelujejo pri izvajanju poostrenih aktivnosti, s poudarkom na nadzoru hitrosti, ki potekajo na območju celotne Republike Slovenije. V sklopu teh med 17. in 23. 4. 2017, poteka tudi evropsko usklajen nadzor hitrosti SPEED. Jutri, 25. 4. 2017, bomo tako med 7. in 14. uro, na območju celotne Policijske uprave Maribor izvedli obsežnejši poostren nadzor, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti po metodologiji »veriga«. Poostren nadzor bomo izvajal predvsem na cestnih odsekih, na katerih izstopa prometno-varnostna problematika hitrosti.