urednistvo@preteklih24.si

FOTO: To so posledice prometne nesreče, v kateri sta dve osebi izgubili življenje

Malo po polnoči, 23.4.2017, sta na relaciji Šentilj – Sladki vrh, v križišču za Ceršak, trčili dve vozili. Po trčenju se je eno vozilo prevrnilo na streho in zagorelo. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, gasilci in reševalci.
 

Danes, okoli 0.10 je 19-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. V nepreglednem desnem ovinku, izven naselja Ceršak, je z vozilom zapeljal v levo, na levo smerno vozišče in kljub zaviranju s sprednjo desno stranjo vozila trčil v sprednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato brežino, kjer se je vnelo.

Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe.

Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

Požar so pogasili gasilci, reševalci pa so tri opisane moške prepeljali v UKC Maribor.

Ogled kraja prometne nesreče, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, ob navzočnosti dežurne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Preiskovalni sodnik je na kraju odredil več izvedenskih mnenj in sodni obdukciji za pokojni.

Vozil pod vplivom alkohola

V postopku so policisti ugotovili, da je 39-letni voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu, domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

Ker so bili med nudenjem prve pomoči pri enem od udeležencev najdeni posušeni delci rastline rjavo zelene barve, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja, so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni pregled, da se bo ugotovilo ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta med 00.10 in 05.51, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah.

Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Posredovali so gasilci GB Maribor, PGD Ceršak in Šentilj, ki so pogasili požar na osebnem vozilu, zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih, s tehničnim posegom iz ostankov zvite pločevine rešili v nesreči dve preminuli osebi, z vpojnim sredstvom posipali iztekle tekočine ter z razsvetljavo pomagali policijo pri preiskavi nesreče. Tri poškodovane osebe so bile prepeljane z reševalnimi vozili NMP Maribor v UKC Maribor.

Foto: Gasilska brigada Maribor