urednistvo@preteklih24.si

VIDEO: Zagorelo v priljubljenem zabavišču Ribičija, pri Mariboru

Sinoči, okoli 23. ure je zagorel znan gostinski lokal na Meljskem hribu v Mariboru. Objekt, velikosti okoli 50×50 m je zgorel v celoti. Prve ocene so, da je nastalo za okoli 500.000 evrov materialne škode. Požar so dokončno pogasili gasilci. V požaru ni bil nihče poškodovan, v času požara pa po do sedaj zbranih obvestilih, v objektu ni bilo nikogar.


Mariborski kriminalisti in policisti bodo danes zjutraj, če bo to že mogoče, pričeli z ogledom kraja požara. “Ker je zelo težko napovedati, kdaj bodo z delom zaključili, tudi ne morem napovedati, kdaj bo o požaru oz. vzrokih zanj, znanega kaj več. Takoj, ko bom te informacije pridobil, vas bom o tem pisno obvestil. Izjave o požaru danes ne bo. Prav tako informacij o požaru in o ugotovitvah ogleda na kraju požara ne bodo dajali ne kriminalisti, ne policisti,” sporočajo iz PU Maribor.

Požar so vso noč gasili mariborski poklicni gasilci, pomagali pa so jim okoliški prostovoljni gasilci PGD Maribor–mesto, Malečnik, Pobrežje, Studenci, Razvanje, Brezje in Kamnica.

Ostalo

Vlomil v hišo na Adamičevi…

Včeraj, 20. 4. 2017, med 7.30 in 10.30 je neznani storilec splezal na 3 m visok balkon stanovanjske hiše na Adamičevi ulici v Mariboru. Skozi balkonska vrata je vlomil v hišo in jo preiskal.

Našel je nekaj gotovine in zlatnino ter vse odtujil.

Materialna škoda znaša okoli 6.500 evrov.

…in še v drugo

Na isti ulici je neznani storilec včeraj vlomil v stanovanjsko hišo tudi med 14.30 in 16. uro. Z brco je vlomil vhodna vrata, vstopil v hišo in jo preiskal. Tudi tukaj je našel nekaj zlatnine in gotovine in si  vse prisvojil.

Materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov.

Odnesel cigarete in denar

Neznani storilec je v noči na 21. 4. 2017, skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Limbušu. V prodajalni je na vzvod vlomil še druga vrata, nato pa vlomil še v blagajno. Iz nje je odtujil menjalni denar v vrednosti 150 evrov.

Zatem je vlomil v skladišče prodajalne in iz njega odtujil večjo količino cigaret ter skozi zadnja vrata, ki jih je prav tako vlomil,  zapustil prodajalno.

Materialna škoda znaša okoli 3.000 evrov.

Odnesla sta cigarete

Danes, okoli 4.30 sta dva neznana storilca skozi glavna vhodna vrata vlomila v prodajalno v Zgornji Polskavi. Iz nje sta odtujila okoli 60 »štek« različnih cigaret.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.