urednistvo@preteklih24.si

Skupaj za večjo varnost motoristov

Policisti Postaje prometne policije Celje, v sodelovanju z Javno agencija RS za varnost prometa, Združenjem šoferjem in avtomehanikov Celje, Poklicno gasilsko enoto Celje, Nujno medicinsko pomočjo Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah in Zvezo moto klubov Slovenije, pripravljajo jutri obsežno preventivno prireditev Skupaj za večjo varnost. letos bo potekala pod sloganom “Vidnost je nujna za varno udeležbo v cestnem prometu”.


Prireditev bo jutri, 22. aprila 2017 med 10. in 13. uro, v Centru varne vožnje ZŠAM na Ljubečni.

Vsi sodelujoči bodo s koristnimi nasveti in praktičnimi prikazi opozorjali motoriste in druge udeležence na ravnanja, ki v prometu predstavljajo nevarnost. Veliko pozornosti bodo namenili samozaščitnemu obnašanju. Posebej zanimiva bo vaja, ki bo okoli poldneva. Gre za prikaz prometne nesreče, v kateri se motorist tako hudo poškoduje, da ga morajo s kraja nesreče po nudenju prve pomoči odpeljati s helikopterjem. V vaji bodo sodelujoči prikazali zavarovanje kraja prometne nesreče, požarno zavarovanje, tehnično reševanje in prvo pomoč ponesrečencu, pripravo poškodovanega na prevoz s helikopterjem in helikopterski odvoz v bolnišnico.

Na prireditvenem prostoru bo možen tudi ogled motornih koles in zaščitne opreme.

Prijazno vabljeni vozniki motornih koles, mopedov ter sopotniki na motornih kolesih in mopedih. Posebej veseli bomo obiska motoristov in mopedistov začetnikov ter seveda vseh ostalih občanov.