urednistvo@preteklih24.si

Prometni nesreči s hudimi poškodbami in smrtjo

Včeraj, okrog 21.45 ure se je v Jevnici pripetila prometna nesreča, v kateri se je voznik huje poškodoval, 9.4.2017 okrog 19.20 ure pa je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je pripetila na avtocesti na Višnjegorskem klancu.


Voznik in sopotnik sta se hudo telesno poškodovala

Včeraj, okrog 21.45 ure se je v Jevnici pripetila prometna nesreča, v kateri se je voznik huje poškodoval. 19-letni voznik osebnega vozila VW je vozil po lokalni cesti iz Senožet proti Golišču. V podvozu ceste pod železnico je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v robnik na desni strani, zaradi česar je vozilo zaneslo v levo in po nekaj metrih trčilo v A drog električne napeljave. Pri postopku obravnave prometne nesreče je bila pri vozniku ugotovljena prisotnost alkohola, ki je nad zakonsko določeno mejo. Za voznika je bil tako odrejen strokovni pregled. V nesreči sta se voznik in sopotnik huje poškodovala, v trčenju pa je bil poškodovan tudi drog električne napeljave. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ena oseba izgubila življenje

9.4.2017 okrog 19.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je pripetila na avtocesti na Višnjegorskem klancu, v kateri so se tri osebe lahko telesno poškodovale, ena oseba pa je utrpela hude telesne poškodbe in je 19.4.2017 umrla.

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila Opel Corsa, vozil iz smeri Višnje Gore proti Grosuplju po skrajno levem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste. Ko je z vozilom pripeljal do predela vozišča, ki poteka v blagem desnem ovinku po klancu navzgor, ni vozil po sredini prometnega pasu in z vozilom zapeljal levo na makadamsko bankino ob levem robu vozišča. Vozilo je nato zaneslo v levo preko travnate površine in trčilo v skalnato brežino. Po trčenju pa je nekaj metrov drselo, nato pa trčilo v kup zemlje, ga odbilo naprej in obstalo na levem prometnem pasu. V vozilu so bile zraven voznika še tri potnice (29, 50 in 81 ).

V času ogleda kraja nesreče, sta bila vozni in prehitevalni pas zaprta, okrog 20.30 ure je bil promet ponovno sproščen.

20.4.2017 je bila PU Ljubljana obveščena, da je 19. 4. 2017 v popoldanskem času umrla 81-letna potnica.

Drzna tatvina iz hiše

Včeraj, okrog 13.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini iz hiše v Zgornjih Pirničah. Po od sedaj zbranih obvestilih je znano, da so se tega dne okrog 10.45 ure z osebnim vozilom (lahko bi šlo za vozilo znamke Mazda), sive barve, do hiše pripeljali štirje neznanci. Eden je pristopil do oškodovancev in ju ogovoril češ, da si morajo ogledati parcelo, kje bodo izvajali dela. Ko sta bila oškodovanca zamotena, so to izkoristili ostali neznanci in iz hiše izvršili tatvino denarja.

Statistika

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 178 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 74 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 5 tatvin, 6 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari. Dvakrat so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini in v enem primeru kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 21 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 nesreče, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri sta se udeleženca huje poškodovala. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 2 osebni vozili in 2 mopeda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.