urednistvo@preteklih24.si

Odtujil torbico Italijanke, policija ga je izsledila, ta pa jo je vrnil

Včeraj, 20. aprila 2017 ob 16.13 uri, je bila Policija obveščena o tatvini odložene ženske torbice z vsebino na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici.


Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna oškodovanka (državljanka Italije) v poslovnih prostorih plačala račun za natočeno gorivo in nato pri odhodu na pultu pustila omenjeno torbico, v kateri je oškodovanka imela poleg dokumentov tudi denarnico z gotovino. Ko se je Italijanka čez nekaj minut vrnila nazaj po omenjeno torbico, le-te ni bilo več na omenjenem kraju. Policisti so kasneje tudi s pomočjo posnetkov videonadzornih kamer izsledili 48–letnega moškega iz Zgornjega Posočja, utemeljeno osumljenega navedenega kaznivega dejanja.

Tekom včerajšnjega popoldneva je navedeni osumljenec torbico z vsebino po njihovem pozivu prinesel na policijsko postajo, nato pa jo je prevzela oškodovanka. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev 48-letnega osumljenca kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti v zvezi s tem opozarjajo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in torbic in drugih predmetov (fotoaparati, kamere, mobilni telefoni, osebni nakit…) nikoli ne puščajte brez nadzora ali varstva na mestih, kjer so nepridipravom lahko dostopni.

V prometni nesreči z materialno škodo na Bazari udeleženi dve tovorni vozili

Danes, 21. aprila 2017 ob 11. uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči pri izvozu hitre ceste H4 (v križišču) na Bazari (Občina Šempeter – Vrtojba) in v kateri sta bila udeležena dva voznika tovornih avtomobilov (stara 50 in 40 let). V prometni nesreči je nastala materialna škoda na vozilih, nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti so 40-letnemu povzročitelju zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Na Bovškem skušali vlomiti v tuje osebno vozilo

Včeraj, 20. aprila 2017 popoldne, so policisti PP Bovec obravnavali poskus vloma v osebno vozilo (znamke VW Passat), nemških registrskih številk, ki je bilo parkirano na parkirišču pri trdnjavi Kluže (ob glavni cesti Bovec – Log pod Mangartom). Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je na osebnem vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Bovec bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z omenjenim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Na Tolminskem sta se sprla partnerja

Danes, 21. aprila 2017 v nočnem času, so policisti v okolici Mosta na Soči obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer sta se partnerja najprej verbalno in nato še fizično sprla. Policisti PP Tolmin so obema zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (zaradi kršitve 4. odstavka 6. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.