urednistvo@preteklih24.si

Obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši v Britofu

Kriminalisti so včeraj obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši v Britofu. Ponoči je storilec v zaprt prostor vstopil z naviranjem kletnega okna. Hišo je pregledal in odtujil nekaj gotovine in zlatnino.


V drugo hišo pa je bilo vlomljeno dopoldan ali preko dneva, vanjo pa je storilec vlomil z naviranjem balkonskih vrat. Storilec ni odtujil ničesar. Okna in vrata so najpogostejša vstopna mesta pri vlamljanju, tarča pa sta predvsem zlatnina in denar. Zato svetujemo ustrezno shranjevanje in skrb za te stvari ter pozornost na ljudi in okolico, ker se storilci, preden vlomijo, na kaznivo dejanje običajno pripravijo in ogledajo nepremičnino.

Škofja Loka. Včeraj pozno popoldan je na škofjeloškem območju zagorela obrtna delavnica, ogenj pa je glede na do sedaj zbrana obvestila povzročila okvara naprave v objektu. Tuja krivda je v dogodku izključena.

Gore, opozorilo

Ponekod v gorah so še vedno zahtevne razmere, sneg, planinci pa se v nevarnih situacijah največkrat znajdejo zaradi slabe priprave na turo, nepoznavanja terena, precenjevanja svojih zmožnosti, vremenskih dejavnikov in težav z uporabo opreme. Marsikoga nevarnost ujame povsem nepripravljene, posledice pa so zato velikokrat hude. K neprevidnosti lahko prispeva tudi alkohol. Zato naj vsak, ki se bo odpravljal v gore, načrtuje turo in jo prilagodi svojim sposobnostim, znanju, opremi in vremenu, turo pa naj prekine takoj, ko se pojavijo težave in ne šele takrat, ko se težave že stopnjujejo.