urednistvo@preteklih24.si

Zaradi podrtih dreves včeraj zaprtih nekaj cest

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah, eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja ter požar.


Zaradi podrtih dreves včeraj zaprtih nekaj cest

Vetrovno vreme je nevšečnosti včeraj povzročalo tudi na gorenjskih cestah. Dopoldan se je med Brnikom in Komendo na avtomobil prevrnilo drevo, ki je poškodovalo en avtomobil; na priključku avtoceste proti Brniku je drevo popoldan zaprlo del ceste; promet so zelo ovirale tudi odlomljene veje dreves na Savski loki v Kranju; v Studenčicah pri Lescah se je drevo podrlo na cesto; v Žirovnici je na cesto odpihnilo zabojnik, ki je poškodoval vozilo; pozno zvečer pa je drevo na cesto padlo še na brniški cesti blizu letališča.

Nevsakdanje trčenje

Škofjeloški policisti so včeraj zjutraj obravnavali trčenje dveh kombijev. Eden od njiju je bil z odprtimi vrati tovornega prostora, ki so segala na cesto, parkiran v garaži, drugi pa se je preblizu desnega roba vozil po cesti in rahlo trčil v vrata ter jih poškodoval.

Veter je okrepljen tudi danes, ponekod so zelo verjetni tudi občasni močnejši sunki vetra. Na avtocesti je to predvsem na območju Most. Vozniki naj se zato izogibajo prehitevanju in naj vozijo še posebej previdno ter na zadostni varnostni razdalji, saj močan veter lahko tudi »prestavi« vozilo.

Poškodovana peška

V Cerkljah na Gorenjskem je včeraj dopoldan voznica z osebnim avtomobilom trčila v peško, ki je na prehodu za pešce prečkala cesto. Z odvzemom prednosti peški je povzročila prometno nesrečo in jo lažje poškodovala. Gre za okoliščino, ki je precej pogosta, botrujeta pa ji predvsem hitrost vožnje, varnostna razdalja in neprevidnost.

Požar na objektu

Včeraj popoldan je ogenj poškodoval ostrešje stanovanjske hiše v Šenčurju. Zagorelo je med kurjenjem stvari v peči za centralno ogrevanje.