urednistvo@preteklih24.si

Voznik kombija se na točki mejne kontrole ni ustavil

Ob 19.50 uri se na vstopu v Slovenijo na točki mejne kontrole ni ustavil voznik kombija. Vožnjo je nadaljeval po povezovalni cesti Sečovlje – Dragonja. Prav tako ni ustavil na hrvaški mejni kontroli.

Policisti so vozilo ustavili na Šmarski cesti in ga pospremili nazaj do MP Sečovlje, kjer so ugotovili identiteto sedmih nemških državljanov. 48-letnemu vozniku, ki je v zagovoru povedal, da je mislil, da je peljal preko cestninske postaje, so izrekli plačilni nalog (izmaknitev mejni kontroli po 45/9 čl. ZNDM-2).

Med vikendom je nekdo na železniški postaji Divača razbil 15 luči. Marilana škoda se še ugotavlja, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 13.29 je 39-letni kolesar iz Portoroža med vožnjo od MP Sečovlje proti Luciji nameraval zapeljati levo s ceste na stransko pot. Pri tem se ni prepričal, če je cesta prazna. Takrat je za njim pripeljal voznik 36-letni voznik osebnega avtomobila z okolice Izole, ki je kolesarja zbil. Kolesarju sledi plačilni nalog za nepravilen premik.

Nekdo je v Kopru vlomil v barko, ki je bila v skladišču. Ob prihodu delavcev na kraj, je pobegnil. Na barki je z vlomom nastalo za 3.500 evrov škode.