urednistvo@preteklih24.si

Številni prometni prekrški voznika kombiniranega vozila

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je minuli torek, ob 21.02 v naselju Gorišnica ustavljala kombinirano vozilo, ki je v naselju prekoračilo hitrosti za 15 km/h. To pa seveda ni bilo vse. Seznam se z omenjenim prekrškom šele začne …

(Foto: PP Gorišnica)

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek, 18. 4. 2017, ob 21.02 v naselju Gorišnica ustavljala kombinirano vozilo, ki je v naselju prekoračilo hitrosti za 15 km/h. Voznik tega vozila na znak policistov ni ustavil, temveč je zapeljal naprej v smeri Ptuja. Policisti so zapeljali za njim in 57-letnega voznika, doma iz okolice Ormoža, ustavili v naselju Borovci.

Pri kontroli so ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal vrednost kar 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zoper kršitelja so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlom v vozilo

Neznani storilec je med 14. in 18. 4. 2017, na ulici Ob Dravi v Mariboru vlomil v tovorno vozilo, znamke Peugeot  Boxer in iz njega odtujil razno ročno orodje ter večje pnevmatsko kladivo.

Materialna škoda znaša okoli 4.000 evrov.

Vlom v bivšo kmetijsko zadrugo

Neznani storilec je med 15. in 18. 4. 2017, vlomil v prostore bivše kmetijske zadruge na območju PP Šentilj. Pregledal je vse prostore v notranjosti in odtujil različno orodje, dva varilna aparata,  različne jeklenke za varjenje in električno vitlo.

Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

Ostal brez treh prstov

Včeraj, okoli 8.00 se je v enem od podjetij na območju PP Ptuj hudo telesno poškodoval 29-letni delavec. Med rezanjem polnega profila, dimenzij 20×20 cm, s tračno žago, mu je odrezalo tri prste na roki. Delovanje žage je s pritiskom na zasilni gumb ustavil njegov sodelavec. Z reševalnim vozilom so poškodovanega prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je tuja krivda za nesrečo izključena, saj poškodovani ni upošteval vseh pravil za varno opravljanje dela. Pristojnemu tožilstvu bodo podali poročilo.