urednistvo@preteklih24.si

Poskus izmika mejni kontroli

Na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje so policisti med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v državo, v tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak, našli skrite tri državljane Šrilanke, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

(Foto: Policija)

V kraju Draga pri Šentrupertu je v noči na 19. 4. nekdo iz gospodarskega poslopja odtujil rotacijsko brano in mulčer. Lastnika je oškodoval za 4000 evrov.

19. 4. je v Dečji vasi neznanec vlomil v počitniško hišo in v brunarico. Odtujil je motorno žago in orodje, lastnika po oškodoval za 2000 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem, Črnomlju in Trebnjem so zasegli vozila trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki nimajo veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12 ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva.