urednistvo@preteklih24.si

Obravnavali požara v stanovanjskih hišah

Včeraj popoldne, okoli 15.30 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Notranjih goricah. O novem požaru pa so bili obveščeni zvečer, okrog 21.30 ure.


Včeraj, okoli 15.30 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru v stanovanjski hiši v Notranjih goricah. Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so požar tudi pogasili. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi pregretja krušne peči (starejša peč, ki prav tako ni bila nekaj časa v uporabi),  v kateri je bilo pred tem zakurjeno. Posledično so se vneli tudi predmeti, ki so bili takrat na peči (karton, plastika).  Požar je opazila stanovalka (ki se je takrat nahajala v prvem nadstropju),  ko je odšla v pritličje je odprla vrata, ki vodijo v pritličje, takrat pa  je vanjo že  udaril val vročine in jo lažje poškodoval (oškodovanka je na kraju sicer zdravniško pomoč odklonila in jo je naknadno iskala sama).

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Prav tako včeraj, okoli 21.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v stanovanjski hiši na Jarški cesti v Ljubljani. Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so požar pogasili.
Po prvih zbranih podatkih je znano, da je zagorelo v kurilnici. Policisti so preko noči kraj zavarovali in bodo z ogledom nadaljevali tekom današnjega dne. V času požara je bila v hiši ena oseba, ki je bila nato s pomočjo gasilcev rešena iz hiše. Zaradi suma na vdihavanje dima oz. plina sta bili s kraja na preventivni pregled v zdravstveno ustanovo odpeljani dve osebi.

Vlom v skladišče

Včeraj, nekaj po 11. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v skladišče trgovine z gradbenim materialom na Škofljici. Neznani storilec je preko noči naredil luknjo v ograji in vstopil v skladišče, od koder je odtujil več kosov gradbenega materiala (izolacijski material) in z dejanjem povzročil za več sto evrov materialne škode.

Drzna tatvina

Včeraj, okrog 13.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini iz hiše na Prežganju. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je neznana ženska s pretvezo, da opravljal popis prebivalstva, vstopila v hišo in s pogovorom zamotila oškodovanko, nato pa ji iz denarnice, ki je bila odložena v košari, odtujila denar. Opis storilke: visoka okoli 170 cm, močnejše postave, svetlih (blond) las, oblečena v jakno bele barve z vzorci križa, črne barve.

Vlom v mesnico

Danes, okrog 2.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v mesnico na Viču, kamor sta dva neznana storilca vlomila skozi vhodna vrata in iz blagajne odtujila menjalnino. Z dejanjem sta povzročila za nekaj več sto evrov materialne škode.

Odrejen pripor

49-letni osumljenec kaznivega dejanja umora je bil včeraj v popoldanskih urah skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Statistika preteklih 24 ur

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 6 tatvin, 5 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari. Enkrat so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 10 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 nesreče, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli 1 osebno vozilo in 2 mopeda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.