urednistvo@preteklih24.si

Zaseg prepovedane droge, osumljencema odvzeli prostost

Moščanski policisti so v preteklem tednu odvzeli prostost 34- in 64-letnima Ljubljančanoma zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I KZ-1 zaradi predhodno zaznanih več kaznivih dejanj prodaje prepovedanih drog.


Na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo so pri osumljencema zasegli več kot 400 psihoaktivnih tablet Sanval in Bromazepam, večje število praznih zdravniških belih receptov izdanih v tuji državi (domnevno iz Srbije in Bosne), sezname z imeni in priimki, računi iz lekarn iz različnih koncev države, večje število praznih embalaž od prepovedanih tablet Sanval, mobilne telefone itd. Ugotovljeno je bilo, da je 64-letnik že dalj časa na območju Slovenije po različnih lekarnah kupoval prepovedane tablete, ki jih je prodajal 34-letniku, ta pa jih je preprodajal naprej. Policisti s preiskavo nadaljujejo v smislu ugotavljanja vpletenosti še drugih oseb.

15. 4. 2017 sta bila osumljenca privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 64-letnika odredil hišni pripor, zoper 34-letnika pa pripor. Slednji je bil za tovrstna dejanja že obravnavan in obsojen.

Prometna nesreča

Ljubljanski policisti so včeraj, okrog 12.15 ure na priključku Ljubljana jug naleteli na prometno nesrečo, ki jo je povzročil 82-letni voznik osebnega vozila VW Golf, ki je vozil po priključku Ljubljana Jug iz smeri Dolenjske ceste proti avtocesti in zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal iz vozišča. V nesreči se voznik ni poškodoval, je pa bilo v postopku ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaradi neopravljenega zdravniškega pregleda. Vozilo so policisti zasegli, zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Vinjen voznik

Ljubljanski policisti so nekaj pred polnočjo na Opekarski ulici pri kontroli prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes Benz, pri katerem je bilo zaznati znake alkoholiziranosti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,73 mg/l. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da gre za drž. Slovenije s stalnim prebivališčem v Nemčiji, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje in bo tekom današnjega dne z obdolžilnim predlogom priveden dežurnemu sodniku za prekrške.

Statistika minulih 24 ur

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 130 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 25 dogodkov in s področja prometne varnosti 53 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 tatvini , 4 vlome (2 v vozilo) in 3 poškodovanja tuje stvari. Enkrat so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 17 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in eno v kateri je udeleženec utrpel lahke telesne poškodbe. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli 2 osebni vozili. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.