urednistvo@preteklih24.si

V bolnišnični oskrbi dva voznika mopedov

Ob 12. uri so nas z izolske bolnice obvestili, da imajo v oskrbi imajo dva voznika mopedov, ki sta padla in se poškodovala. Prvi ob 2.00 uri zjutraj, drugi pa dopoldan.


Policisti so ugotovili, da je 20-letni Koprčan okoli 2. ure vozil motorno kolo po stari Šmarski proti Kopru, pri tem pa je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval (izpah ključnice v rami in udarnina reber). Sledi mu plačilni nalog. Mladoletni Koprčan pa je okoli 8.00 ure vozil moped (25km/h) po Dolinski cesti in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom ter padel. Poškodoval se je po desni nogi. Sledi mu obdolžilni predlog.

Izolski policisti so zjutraj zaradi predelave zasegli skuter. Lastniku sledi obdolžilni predlog.

V današnji akciji merjenja hitrosti na območju PU Koper sodeluje 16 policistov

V današnji akciji na območju PU Koper sodeluje 16 policistov, ki izvajajo meritve z različnimi sistemi (provida, stacionarni in ročni merilniki). Namen te akcije je predvsem zmanjšanje povprečne hitrosti na relacijah, kjer je število prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti največje. Tako tudi policisti PU Koper izvajajo meritve tam, kjer smo na podlagi analiz ugotovili, da je prisotnost policije najbolj potrebna.