urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči dveh tovornih vozil, ena oseba umrla

Danes, okrog pol sedme ure zjutraj so mariborski policisti bili obveščeni o prometni nesreči dveh tovornih vozil. Policisti so ob prihodu na kraj prometne nesreče ugotovili, da je ena oseba izgubila življenje.

Ob 6.34 so policisti bili obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve tovorni vozili. Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla. Več v tem trenutku ni znano.

Avtocesta A1 je v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta, obvoz pa je preusmerjen na staro cesto proti Šentilju. Ogled kraja prometne nesreče bodo opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Izjavo za medije bo po zaključenem ogledu, na kraju nesreče dal pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor, Vojko Bevk.

Kot poroča Gasilska brigada Maribor, ki je posredovala pri nesreči, sta tovorni vozili trčili na viaduktu. “Pri tem je voznik tovornega vozila padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno od 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Gasilci GB Maribor smo zavarovali kraj nesreče, posipali nevarne tekočine na cestišču in poskrbeli za vse ostale nujne ukrepe,” so sporočili mariborski gasilci.