urednistvo@preteklih24.si

Alkohol botroval številnim prometnim nesrečam

Gorenjski operativno komunikacijski center je v podaljšanem prazničnem vikendu sprejel 23 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo, 5 obvestil o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, 14 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in 11 v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, ponareditev denarja, požar in napad na policista– včerajšnje sporočilo bomo dopolnili po izvedenih nujnih aktivnostih.


Več pijanih voznikov povzročilo nesreče

Na gorenjskih cestah je bil vikend zelo pester, saj so policisti obravnavali 28 prometnih nesreč in več pijanih voznikov. V petih nesrečah so se udeleženci telesno poškodovali, v kar šestih pa so bili udeleženi pijani udeleženci.

Začelo se je že v petek pozno popoldan, ko je voznik v Tržiču zaradi vpliva alkohola med vožnjo poškodoval dva avtomobila in nadaljevalo zvečer, ko sta bila v nesrečah zaradi alkohola udeležena še dva voznika. Eden na Jesenicah, ki je z neregistriranim avtomobilom in z 0,79 mg/l alkohola na parkirišču trčil v drug avtomobil, drugi pa v Podljubelju, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in 0,47 mg/l alkohola trčil v kamnito ogrado, s katere se je usulo kamenje. Cesta je bila nekaj časa zato zaprta.

V soboto ponoči je voznik pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) s ceste zapeljal v Lescah in se z avtomobilom prevračal, v nedeljo zjutraj je podoben manever uspel vozniku pod vplivom alkohola (0,45 mg/l) pri Radovljici, zvečer pa je nesrečo pod vplivom alkohola (0,75 mg/l) povzročil še voznik na gorenjski avtocesti pri Torovem.

Gorenjski policisti so ob izločitvi voznikov v nesrečah vožnjo zaradi alkohola prepovedali še več drugim voznikom, med njimi tudi enemu s skoraj tremi promili alkohola (1,33 mg/l). Voznika so tudi pridržali. Na Bledu so bili sicer pijani še trije, v Tržiču eden, na Jesenicah in v Škofji Loki po dva, v Kranju pa poleg voznika s tremi promili še štirje drugi vozniki.

Bolgar s ponarejenim vozniškim dovoljenjem

Gorenjski policisti so v nedeljo popoldan na gorenjski avtocesti obravnavali državljana Bolgarije, ki je avtomobil vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Dokument in avtomobil so mu zasegli.

Še vedno se išče Jure Cegnar

Kranjski policisti že od petka popoldan iščejo pogrešanega Jureta Cegnarja iz Mavčič, ki je ta dan po prepiru doma izginil neznano kam. V petek so pregledali vse kraje, kjer se je pogrešani običajno zadrževal, v soboto so podrobno pregledali celotno obrežje reke Save do hidroelektrarne Mavčiče, v nedeljo pa se je v iskanje vključil tudi policijski helikopter. Pogrešane osebe policisti niso našli, pridobili pa so podatek, da bi se lahko zadrževal na območju Trebenj ali Velenja. Moški je visok okoli 180 cm in ima svetle lase. Ko je odšel od doma je bil oblečen v pulover s črtami in temen brezrokavnik ter jeans hlače, nosil pa je rdeč nahrbtnik. Kdor ima informacije o pogrešani osebi, naj jih prosimo čim prej sporoči policiji na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Vlomi

V petek sta bila pri poskusih vlomov v objekte prepodena vsaj dva vlomilca. Eden je bil s kraja med vlamljanjem prepoden na Partizanski ulici v Šenčurju, drugi pa je bil v Britofu prepoden s terase stanovanjske hiše. Vlom pa je uspel vlomilcu v Železnikih. Storilec je z naviranjem okna vlomil v zaprt prostor in odtujil zlatnino ter manjši znesek denarja.

Drzna tatvina

Neznani storilec je v petek okoli 18.10 na Cesti Talcev v Kranju v prodajalni odtujil denar. V trgovino je vstopil zato, da bi menjal denar, po menjavi pa je izkoristil še nepazljivost trgovke in ji iz predala denar tudi odtujil. Trgovka ga je pri tem zalotila. Po izrečeni grožnji je s kraja pobegnil, proti Planini pa se je odpeljal s kolesom bele barve. V tej zvezi se išče približno 30 let star in suh moški s temnimi lasmi, ki je bil oblečen v belo jakno. Moški je bil neobrit, na glavi pa je imel kapo s šiltom bele barve.

Zaloten pri tatvini pijače v lokalu

Tržiški gostinec je v petek zvečer okoli 20.35 pri tatvini pijače v skladišču gostinskega lokala zalotil domačina, ki je po kaznivem dejanju s kraja pobegnil z avtomobilom. O kaznivem dejanju policisti še vodijo postopek.

Požari

Policisti so obravnavali dva požara na objektih. V petek je v okolici Kranja zagorelo v gospodarskem poslopju, včeraj pa še na Spodnjem Otoku pri Radovljici. Zagorela je fasada stanovanjske hiše, okoliščine pa kažejo, da je neznani storilec fasado polil z vnetljivo snovjo in zanetil ogenj, ki je povzročil manjšo materialno škodo. O obeh požarih policisti še vodijo postopke, dogodka pa nista povezana.

Poostren nadzor nad vožnjo tovornih vozil v zastojih na gorenjski avtocesti zaradi Karavank. Opozarjamo, da je vožnja tovornih vozil skozi Jesenice zaradi izogibanja koloni prepovedana, policisti pa v zgostitvah prometa izvajajo poostrene nadzore in dosledno ukrepajo proti tistim, ki prepovedi ne upoštevajo. V zadnjih 12. urah so tako ukrepali že proti več kot desetim voznikom tovornih vozil, aktivnosti pa bodo izvajali še naprej.