urednistvo@preteklih24.si

Zbil ga je na prehodu za pešce

Ob 12. uri so nas obvestili z izolske bolnice, da imajo poškodovanega s prometne nesreče. Policisti so z zbiranjem obvestil ugovotili, da je prometno nesrečo zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce v Kopru, na Ulici 15. maja, povzročil 77-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je oplazil 31-letnega pešca iz Postojne. Pešec se je v nesreči huje poškodoval (izpah leve rame in zlom nadlahtnice), vozniku sledi kazenska ovadba.


Popoldan so policisti na mejnem prehodu Jelšane državljanu Sloveške zasegli plinsko pištolo, ki jo je imel v predalu armaturne plošče. Izvedli so hitri postopek zaradi kršitve ZORO 81/1-26.

Popoldan so policisti pri pregledu garažnih hiš na Šolski ulici v Luciji našli motorno kolo. Pri preverjanju po evidencah policije je bilo ugotovljeno, da je motorno kolo znamke Piaggio, tip Liberty 125 zavedeno kot ukradeno. Vozilo so vrnili lastniku, nadaljuje se z zbiranjem informacij.

Ob 6.37 smo bili obveščeni, da je zagorelo v lokalu v Spodnjih Škofijah. Po prvih podatkih se je najverjetneje zaradi krtatkega stika začelo kaditi iz pomivalnega stroja za šankom. Zposlena, ki je požar skušala pogasiti, je ob gašenju vdihovala dim in prah gasilnega aparata, zaradi česar ji je postalo slabo. Na kraju so gasilci dim pogasili, reševalci pa pregledali zaposleno in ji nudili prvo pomoč.