urednistvo@preteklih24.si

Ptuj: Uslužbenki pošte se je iz pošiljke usul beli prah

Ob 15. 34 smo bili obveščeni, da se je poštni uslužbenki v okolici Ptuja iz dveh pisemskih ovojnic vsul bel prah. Hitri test je pokazal, da ne gre za antraks ali eksploziv. Policisti in gasilci so zavarovali območje pošte, dve uslužbenki pa sta ostali v karanteni. Pošiljko so prevzele pristojne službe in jo odnesle na analizo, ki je pokazala, da ni šlo za nevarno snov, zato so uslužbenke pošte lahko odšle domov. Podrobnejša analiza snovi in ukrepi policistov bodo znani v naslednji dneh.


Prijeta tatova koles

Policisti Policijske postaje Maribor I so v torek, 11. aprila, prijeli 29-letnega Mariborčana, ki je izvrševal tatvine koles. Z uspešnim zbiranjem obvestil in po opravljenih hišnih preiskavah so 29-letniku uspeli dokazati 7 kaznivih dejanj tatvin koles različnih cenovnih razredov, od 250 do 1.500 eur. Istega dne so prostost odvzeli tudi 17-letniku, ki je kazniva dejanja tatvin koles izvrševal skupaj z 29-letnim Mariborčanom.

29-letnika so policisti včeraj, 13. aprila, s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje tatvine je zagrožena kazen zapora do treh let. Mladoletnik je bil iz pridržanja izpuščen. Tudi zoper njega bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj tatvin podana kazenska ovadba.