urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami in prometna nesreča s poškodbo kolesarja

Ljubljanski policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini naslova Dunajska cesta 163 v Ljubljani, na servisni ulici iz smeri hitre ceste H/3 (Šiška – Bežigrad) proti Dunajski cesti.


V nesreči sta bila udeležena kolesarka in neznani voznik, belega kombiniranega vozila, neznanih znamk. V trčenju je voznik pristopil do kolesarke in jo ogovoril, če je v redu in če potrebuje njegove podatke. Kolesarka mu je odgovorila da je z njo vse v redu in da ne potrebuje njegovih podatkov, zato sta kraj oba zapustila. V večernem času je kolesarka sama iskala zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela lahke telesne poškodbe.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo voznika kombiniranega vozila, da se zglasi na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad, Posavskega ulici 3 v Ljubljani, oziroma pokliče na 113 ali na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na številko 01/589 6000. Prav tako naprošamo vse, ki bi imeli koristne informacije o dogodku, da to sporočijo na zgoraj navedeni številki.

Poškodovan kolesar

Danes v zgodnjih jutranjih urah je bila PU Ljubljana obveščena, da imajo na urgenci UKC Ljubljana pacienta, ki ima poškodbe glave. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja dogodka je bilo ugotovljeno, da je 27-letni kolesar domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na Svetčevi ulici v Ljubljani, trčil v betonski robnik in padel, pri tem pa se huje poškodoval. Policisti o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zaseženo kolo

Policisti PP Ljubljana Center so 21. 3. 2017 prejeli prijavo o sumu tatvine kolesa na trgu Osvobodilne fronte v Ljubljani. Na podlagi opisa osebe, ki ga je podal prijavitelj, so policisti izsledili 40-letnega moškega, ki se je peljal na kolesu, zraven pa je potiskal še kolo, vijolične barve, za katerega je podal prijavitelj prijavo, da ga je odtujil. Kolo, znamke Rog, vijolične barve, številk okvirja 533906, so policisti zasegli, vendar do tega trenutka, ni bilo podane prijave za tatvino. Zaradi iskanja lastnika in vrnitve kolesa, naprošamo še za objavo v medijih.

Vlom v hišo

Včeraj, okrog 22.ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na Vrhniki. Neznani storilec je v poznem popoldanskem času vlomil skozi balkonska vrata in pregledal prostore, iz katerih je odtujil denar in nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Statistika

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 174 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 51 dogodkov, s področja javnega reda in miru 61 dogodkov in s področja prometne varnosti 60 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  6 tatvin in 2 vloma. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini, osumljencu pa izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 10 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 2 nesreči, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 1 eno nesrečo v kateri se je huje poškodoval kolesar. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 6 krat v zasebnem prostoru.