urednistvo@preteklih24.si

Na Goriškem ukradli nahrbtno kosilnico

Včeraj, 13. aprila 2017 popoldne, je bila Policija obveščena o tatvini nahrbtne kosilnice (znamke Stihl), vredne približno 450 evrov, iz vrtne lope v Novi Gorici (Pristava). Oškodovanec je v zvezi z omenjeno tatvino odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o zadevi s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.


V prometni nesreči I. kategorije v Vrtojbi udeležena dva tuja voznika tovornih

Včeraj, 13. aprila 2017 ob 16.38 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Vrtojbi (na območju nekdanjega mejnega prehoda) in v kateri sta bila udeležena dva tuja voznika tovornih vozil (stara 30 in 48 let), oba državljana Češke. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 30–letni češki voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom, prav tako je bil plačilni nalog zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan tudi drugemu udeležencu prometne nesreče zaradi nepravilnega parkiranja.

Neznanec na bencinskem servisu poškodoval zaporni trak

Včeraj, 13. aprila 2017 popoldne, so policiste PP Nova Gorica obvestili o poškodovanju zapornega traku na bencinskem servisu v Šempasu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred nekaj dnevi v nočnem času pristopil do omenjenega bencinskega servisa in poškodoval mehanizem zapornega traku in po izvršenem kaznivem dejanju kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je storilec povzročil za približno sto evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali ustrezen ukrep.

Na Goriškem vlomili v stanovanjsko hišo

Danes, 14. aprila 2017 zjutraj, so policiste obvestil o vlomu v stanovanjsko v Novi Gorici. Po prvih podatkih je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata in nato pregledal notranje prostore. Neznanec je pri tem našel in si prilastil starejši jedilni servis in nato prostore zapustil ter odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.