urednistvo@preteklih24.si

Iz avtomobila odtujili torbico, v kateri je bilo 3.000 evrov gotovine

Danes okrog 3. ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na škodo državljanke Hrvaške. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da se je oškodovanec skupaj s partnerko zaustavil na počivališču Barje, kjer sta imela krajši počitek.


Ko sta se odpeljala naprej proti Grosupljem, je na vozilu popustila pnevmatika, zato je oškodovanec zaustavil na odstavnem pasu in jo zamenjal. V času menjave je bila partnerka zunaj ob vozilu, torbico pa je pustila na sovoznikovem sedežu. Ko sta zaključila z menjavo pnevmatike in se odpeljala naprej, sta opazila, da ni torbice. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bila torbica najdena na počivališču Barje in je bila vrnjena lastnici. Odtujeno je bilo 3000 evrov gotovine.

Vlom v hišo

Včeraj, okrog 19.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo v okolici Logatca. Neznani storilec je tekom dneva vlomil skozi vrata vetrolova, kjer je našel ključ od vhodnih vrat, jih odklenil ter iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj več sto evrov.

Vinjen voznik

Na interventno številko 113 je poklical občan in povedal, da se je na Vodovodni cesti v Ljubljani v osebno vozilo usedel vidno vinjen moški in se odpeljal s kraja. Policisti so voznika na podlagi opisa vozila in podanih registrskih oznak izsledili in zaustavili. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik dejansko vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,95 mg/l alkohola. Vozniku so policisti odredili pridržanje po 24. členu ZPrCP.

Statistika minulega dneva

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 67 dogodkov, s področja javnega reda in miru 60 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  1 drzno tatvino, 6 tatvin in 7 vlomov. S področja prometne varnostni so obravnavali 11 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.