urednistvo@preteklih24.si

V minulem dnevu obravnavali kar tri prometne nesreče

Danes, 12. aprila 2017 dopoldne, je bila Policija obveščena o prometni nesreči v naselju Kanal. Po sedaj zbranih podatkih je prometno nesrečo povzročil 51–letni voznik tovornega vozila s priklopnikom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča s priklopnikom; med vožnjo je s priklopnikom tovornega vozila podrsal po fasadi objekta. Policisti so omenjenega voznika izsledili in mu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.


Prevrnil se je na streho

Danes, 12. aprila 2017 ob 0.23 uri v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na območju naselja Čeplez (Občina Čeplez). Po sedaj zbranih podatkih je 48–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Čepleza proti kraju Cerkno. Med vožnjo je v blagem levem
ovinku zapeljal desno v brežino, pri tem pa se je osebno vozilo prevrnilo na streho. Voznik ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija so mu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti

Včeraj, 11. aprila 2017 v popoldanskih urah, so policisti na lokalni cesti izven naselja Plače (Občina Ajdovščina) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V prometni nesreči je nastala materialna škoda. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti povzročil 48–letni voznik osebnega avtomobila, ki je z vozilom trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljala 30–letna voznica, in nato odpeljal s kraja prometne nesreče.

Policisti so pobeglega voznika izsledili in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0.61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). V skladu z usmeritvami pristojnega Državnega tožilstva v Novi Gorici bodo prometni policisti povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po prvem odstavku 324. člena KZ-1).