urednistvo@preteklih24.si

Na Kobariškem se je poškodoval 20-letni nemški turist

Včeraj, 11. aprila 2017 ob 15.36 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da se je blizu vasi Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) ob strugi reke Soče poškodovala ena oseba. Gre za 20-letnega državljana Nemčije.


Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je skupina šestih nemških državljanov peš odpravila po ustaljeni poti do reke Soče (vstopno izstopno mesto za športno plovbo – Trnovo 2). Zaradi poslabšanja vremenskih razmerah v tem času (nevihta) so se tuji turisti začeli vračati po bližnjici (izven ustaljene poti).

Pri vzponu po strmem pobočju je eden od turistov, 20-letni nemški državljan, prijel za večjo skalo, ki pa se je pri tem izruvala. Izruvana skala in omenjeni nemški državljan sta se nato skotalila približno deset metrov po strmem bregu, mlajši Nemec je pri tem utrpel telesne poškodbe in je bil nekaj časa v nezavesti.

Njegovi prijatelji so ga nemudoma prenesli v bližnjo vas Trnovo ob Soči, kjer so ga nato zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Tolminski reševalci so nato poškodovanega nemškega turista (po prvih ugotovitvah je utrpel poškodbe glave in več udarcev v različne dele telesa) z reševalnim vozilom odpeljali do Kobarida, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem ob 16.45 uri odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Poleg policistov PP Bovec in tolminskih reševalcev so na kraju včerajšnje nesreče posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin.