urednistvo@preteklih24.si

Ljubljana, Tržaška cesta: Kolesar utrpel hude telesne poškodbe

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Tržaški cesti v Ljubljani pripetila prometna nesreča, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe.

Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja nesreče je znano, da je voznik osebnega avtomobila Renault vozil po Tržaški cesti iz smeri Podpeči proti Ljubljani. V isti smeri je vozil tudi kolesar, ki pa je iz za zdaj neznanega vzroka nenadoma zavil levo in zaprl pot vozniku, ki je s sprednjim delom vozila trčil v kolesarja. Slednji je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe. Pri vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola, ki je nad zakonsko dovoljeno mejo, za kolesarja je bil odrejen strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.


Tatvina goriva

Danes, okrog 4.15 ure smo bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila, ki je bil parkiran preko noči na počivališču Barje. Neznanec je iz rezervoarja odtujil za približno 600 evrov goriva.

Vlom v poslovni prostor

Včeraj, nekaj po 12. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v poslovne prostore v Domžalah. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je za zdaj še neznani storilec od 7. 4. 2017 vlomil v poslovne prostore dveh podjetij, od koder je odtujil računalniško opremo. Nastalo je za nekaj več sto evrov materialne škode.

Statistika minulega dneva

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 159 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 65 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin in 4 vlome ter 1 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so prejeli dve prijavi kaznivega dejanja nasilje v družini. S področja prometne varnostni so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 4 prometne nesreče v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe. Policisti so kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 2 vozili (2 KZM).

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.