urednistvo@preteklih24.si

Ankaran: Prometna nesreča s pobegom. Policija voznika vklenila in pridržala

Ob 20.24 so koprski policisti bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Ankaranu. Policisti so na kraju ugotovili, da je 40-letni državljan Velike Britanije z osebnim avtomobilom trčil v parkirani osebni avto 20-letnega domačina, nato pa je s kraja zbežal.






Izsledili so ga pred avtocesto. Vozniku je bil na kraju odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odločno odklonil. Zaradi zagotovitve prisotnosti na sodišču, so mu odvzeli prostost. Pri tem se je upiral, zato so uporabili prisilna sredstva. Sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi kršitev po 42/, 110/7, 16/5, 107/12 ZPrCP in 7/2 ZJRM-1.

Vinjen padel in se poškodoval

Ob 2.43 je 31-letni voznik motornega kolesa v Izoli zaradi vožnje preblizu desnega roba zadel robnik in padel. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,86 mg/l. Motorist se je pri padcu lažje poškodoval. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ostalo

Včeraj popoldan je v vasi Merče pri Sežani moški kuril lesene zaboje, kljub prepovedi. Po 14/4 členu Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju so mu izdali plačilni nalog.

V Kopru so policisti Izolanu zasegli moped Piaggio Vespa 50, saj so na izrednem tehničnem pregledu ugotovili, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.