urednistvo@preteklih24.si

78-letnica v prometni nesreči huje poškodovana

81-letnik iz Žalca je včeraj ob 16.40 vozil po avtocesti iz Maribora proti Slovenski Bistrici. Ko je pripeljal do dela avtoceste, kjer so na smernem vozišču trije prometni pasovi, je nenadoma zapeljal desno izven vozišča, pri tem trčil v zaščitno ograjo telefona, nato pa še v brežino, kjer je vozilo obstalo. Voznik je pri tem utrpel lažje, 78-letna sopotnica pa hujše telesne poškodbe, zato bo zoper 81-letnika podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (323. člen, 1. odstavek KZ-1).


Vlomilec s seboj odnesel očala v vrednosti približno 25.000 eur 

V noči na 11. april je neznani storilec vlomil v optiko v Mariboru. Najprej je s silo odprl kovinsko mrežo vrat, nato pa v poslovalnico vstopil tako, da je poškodoval še ključavnico na vhodnih vratih. S seboj je odnesel očala v vrednosti približno 25.000 eur.

Še vedno pogrešan 72-letnik iz Maribora

Neznano kam je odšel Jožef Krajnc iz Maribora. 72-letnik je bil nazadnje viden včeraj, okoli 9. ure na Betnavski cesti v Mariboru. Pogrešani je visok 170 cm, suhe postave, normalne polti, sivo-črnih las z delno plešo, z neurejeno sivo-črno brado. Oblečen je v črno trenirko, na glavi ima črno kapo s senčnikom, obut v črne natikače.

Vse, ki bi pogrešano osebo opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosimo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200.