urednistvo@preteklih24.si

Vlomili v hišo v Vrtojbi

Včeraj, 10. aprila 2017 zvečer, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Vrtojbi. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj vlomil v omenjeni objekt, pregleda notranje prostore in si protipravno prilastil več kosov zlatega nakita in nekaj gotovine.


Po dejanju je storilec stanovanjsko hišo zapustil in z odvzeti predmeti odšel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastnikom povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Danes, 11. aprila 2017 dopoldne, so policisti v Novi Gorici 23–letnemu moškemu v postopku zasegli vrečko z manjšo količino posušene zelene rastlina, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Iz prometa izločili dva kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 11. aprila 2017 zjutraj, so prometni policisti v Solkanu ustavili 34–letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli (na podlagi določil 23. člena navedenega zakona), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

– Včeraj, 10. aprila 2017 popoldne, so prometni policisti na območju Ajdovščine ustavili 38–letnega voznika neregistriranega motornega kolesa in v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu motorno kolo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, zoper voznika bo zaradi kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije v Solkanu udeleženi dve osebni vozili

Danes, 11. aprila 2017 zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Solkanu (križišče za Sveto Goro) in v kateri sta bili udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je 67–letni voznik osebnega avtomobila vozil po solkanski obvoznici in v omenjenem križišču zavijal levo. Pri tem omenjeni voznik pri zavijanju ni upošteval pravil prednosti, zaradi česar je v križišču prišlo do trčenja z drugim osebnim vozilom, s katerim se je iz nasprotne smeri peljal 61–letni voznik. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Prometni policisti so 67-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.