urednistvo@preteklih24.si

Iz Podtabora proti Tržiču s 170 km/h

Gorenjski prometni policisti so z obdolžilnim predlogo zaključili prekrškovni postopek, v katerem so ta vikend zvečer obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je na glavni cesti iz Podbrezij (Podtabor) proti Tržiču pri omejitvi 90 km/h vozil s hitrostjo 170 km/h.


Voznika so policisti po vožnji preizkusili tudi z elektronskim alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,15 mg/l alkohola, kar je sicer še dovoljena stopnja alkohola, ki pa nikakor ni priporočljiva. Zaradi prekrška so policisti vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Prepoved vožnje velja do odločitve sodišča o prekrškovni zadevi. Predvidena globa za prekršek je najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Nesreče pri delu

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri nesreče pri delu s sumom na hujše poškodbe. Zjutraj je v Žirovnici delavec padel v globino pri obnovitvenih delih na višini na objektu, popoldan se je v Tržiču delavec poškodoval pri delu s strojem, zvečer pa je moški v okolici Kranja z nižje višine padel še s silosa. Tuje krivde za dogodke v do sedaj zbranih obvestilih policisti niso ugotovili.
Odvzemi prednosti in prehitevanje

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Lahovčah sta zgodaj zjutraj zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčili dve voznici z osebnimi avtomobili, popoldan pa je na Olševku voznik avtomobila med prehitevanjem traktorista z delom vozila trčil s kolesarko, ki je peljala nasproti. Kolesarka je v trčenju izgubila ravnotežje in padla po tleh ter se poškodovala. Še ena nesreča s poškodbami se je zgodila zvečer. V Šenčurju je voznica z avtomobilom odvzela prednost vozniku avtomobila, povzročila prometno nesrečo in se lažje poškodovala.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, po tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin.